top of page

HVORFOR ISRAEL?

Updated: Jul 29, 2020

Israel blir kalt «The Start-Up Nation». I Tel Aviv finner vi det ideelle klasserom for å studere disruptiv innovasjon, entreprenørskap og nye økosystemer. Derfor legger Smart Energy Network opp til en workshop i Silicon Wadi (Wadi betyr dal på hebraisk) i oktober. Blir du med?

Her er mer fakta og noen argumenter, om du er usikker på hvorfor Israel er interessant:

  • Flest patenter i verden er registrert i Silicon Valley, som nummer 2 kommer Silicon Wadi (Tel Aviv/Israel)

  • Per capita har Israel flest start-ups i verden

  • FOU-investeringer i prosent av BNP scorer også som nr. 1 på verdensbasis

  • 350 globale selskaper har etablert forskningssentre her

  • Flest selskaper registrert på Nasdaq er israelske, bare forbigått av USA og Kina

«Ved kafébordene i Tel Aviv tørrprater vi ikke. Vi diskuterer alltid nyskaping, hvordan lage en business vi kan eksportere, sier Elad Shaviv. Han er CEO i The Smart Energy Association og partner med Smart Energy Network.

Begrepet «Start-Up Nation» ble skapt av Dan Senor og Saul Singer som i 2009 skrev boken «The Story of Israel´s Economic Miracle. Boken har vært på de internasjonale bestselgerlistene for forretningslitteratur i en årrekke. Men også i senere år har Israel fortsatt å imponere. Særlig har FinTech-sektoren vokst dramatisk (se illustrasjon).

I 2019 nådde aksjeinvesteringer i israelske FinTech 1,8 milliarder dollar, noe som representerer 5 prosent av alle FinTech venture-investeringer over hele verden og mer enn det dobbelte av beløpet for 2018. Aksjeinvesteringer i bransjen har firedoblet seg de siste fem årene.


Verdens mest innovative land

I Israel overgår tettheten av forskere og ingeniør alle andre steder i verden. Dette har medført at Israel blir omtalt som verdens mest innovative land. Vi har laget en workshop der vi legger opp til å komme på innsiden av spennende selskaper, lære nye forretningsmodeller og få innsikt i hva myndighetene arbeider med og tenker omkring elektrifisering og bruk av fornybar energi.

Arbeidsmøtet i Tel Aviv finner sted 12. – 15. oktober, og inkluderer også en tur til Jerusalem og mottakelse i den norske ambassaden. Dersom COVID-19 forhindrer reisen i oktober, blir arrangementer flyttet til neste år. Se detaljert program under «Upcoming activites».

Vi liker å inspirere!

Ragnvald Nærø

CEO Smart Energy Network

3 views0 comments
bottom of page